مقام سازمان ملل: جنگ غزه در مقطع بحرانی و حساس قرار دارد آمریکا: اسرائیل در حمله اخیر خطوط قرمز را نقض نکرده است مصر: جامعه جهانی در جلوگیری از یورش اسرائیل به رفح ناکام ماند حملات هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) اردن: حمله شهرک نشینان به کاروان کمک‌های غزه جنایت است مشاور اسماعیل هنیه: نتانیاهو برای آتش بس سنگ اندازی می‌کند حمله پهپادی مقاومت عراق به جنوب فلسطین اشغالی (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) ترکیه: اسرائیل فورا از رفح عقب‌نشینی کند رسانه صهیونیستی: عملیات اسرائیل در رفح محدود است دومین حمله گردان‌های قسام به مواضع صهیونیست‌ها طی چند ساعت گذشته (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) رئیسی: ایران قوی می‌تواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند | دولت از وعده ایجاد یک میلیون شغل در سال عقب نیست سردار فدوی: دولت و سپاه درکنار یکدیگر رفع مشکلات کشور را پیگیری می‌کنند واکنش کانادا به حمله احتمالی اسرائیل به رفح هلاکت یک تاجر اسرائیلی در مصر ایروانی: هیچ یک از گروه‌های مقاومت در اقدام مشروع ایران علیه اسرائیل دخیل نبودند حمدان: عملیات رفح برای ارتش اسرائیل «پیک نیک» نخواهد بود چراغ سبز آمریکا به رژیم صهیونیستی برای عملیات «محدود» در رفح گروسی: مذاکرات با ایران درباره نحوه اجرای توافق مشترک مارس ادامه دارد نتانیاهو: پیشنهاد مورد قبول حماس از خواسته‌های ضروری اسرائیل فاصله دارد درگیری مرزی بین قرقیزستان و تاجیکستان
سرخط خبرها

عراقچی: هیچ قصدی برای تماس با آمریکا نداریم | برجام قالب صحیحی برای انجام گفت‌وگوست

  • کد خبر: ۵۶۶۱۴
  • ۰۴ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۰
عراقچی: هیچ قصدی برای تماس با آمریکا نداریم | برجام قالب صحیحی برای انجام گفت‌وگوست
معاون سیاسی وزیر امور خارجه گفت: فعلا هیچ علاقه‌ای به هیچ تماس مستقیم نداریم و فکر می‌کنیم که برجام قالب صحیحی است و گفت‌وگوها باید در قالب آن انجام شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ «سید عباس عراقچی» در گفت‌وگو با روزنامه لارپوبلیکا درباره انتقال قدرت در آمریکا و حمله طرفداران ترامپ به کنگره گفت: ما موضع خاصی در برابر این انتقال قدرت بین دو دولت نداریم. فقط منتظریم ببینیم رئیس‌جمهور جدید آمریکا چگونه می‌خواهد مواضع اشتباه ترامپ را تصحیح کند.

 

وی گفت: آنچه در جریان حمله به کنگره دیدیم، باعث طرح این سوال می‌شود که آیا واقعا همین آمریکاست که می‌خواهد به دنیا یاد بدهد «حاکمیت قانون» و «دموکراسی» چیست؟  آنچه در واشنگتن اتفاق افتاد، چهره واقعی دموکراسی آمریکایی را به ما نشان می‌دهد. اکنون روشن شده است که آنها هیچ حقی ندارند که به هیچ کس در دنیا بگویند مشکلات سیاسی در خانه خودشان را چگونه حل کنند.

 

این دیپلمات ارشد درباره مطالبه ایران از دولت بایدن درخصوص برجام گفت: درخواست ایران واقع‌گرایانه است و عبارت است از اینکه آمریکا تحریم‌ها را بردارد و به توافق هسته‌ای بازگردد. من آلترناتیو دیگری نمی‌بینم. ما با حسن نیت مذاکره کردیم و با حسن نیت به برجام عمل کردیم. دیگر نوبت دولت جدید آمریکاست که اشتباهات دولت پیشین را جبران کند.

 

وی خاطرنشان کرد: آمریکا برای بازگشت به توافق هسته‌ای، باید تمام تحریم‌ها را لغو کند. ما آماده انجام تمام تعهدات ذیل برجام هستیم به شرطی که آمریکایی‌ها هم به تعهدات خود عمل کنند و تحریم‌ها را بردارند.

 

عراقچی در پاسخ به این سوال که آیا تماس‌های محرمانه‌ای با دولت جدید آمریکا داشته‌اید؟ ابراز داشت: خیر، هیچ تماسی نداشته‌ایم و هیچ قصدی هم برای آن نداریم. طبیعتآ منتظریم که کاملأ در پست‌های خود قرار بگیرند و متعاقبأ دست به کار شوند.

 

معاون سیاسی وزیر امور خارجه ادامه داد: فعلا هیچ علاقه‌ای به هیچ تماس مستقیم نداریم و فکر می‌کنیم که برجام قالب صحیحی است و گفت‌وگوها باید در قالب آن انجام شود.

 

هیچ برجام پلاس و توافق جدیدی درباره برجام وجود نخواهد داشت

عراقچی درباره تلاش اعضای اروپا توافق هسته‌ای در دخیل کردن مسائل غیربرجامی در برجام هم بیان کرد: هیچ برجام پلاس، هیچ توافق جدید، هیچ مذاکرات جدید در مورد برجام وجود نخواهد داشت. موشک‌های ایران تنها ابزار دفاعی مطمئن برای ایران هستند و در مورد این مسئله هیچ مذاکره‌ای وجود ندارد.

 

به گفته مذاکره‌کننده ارشد ایران، در مورد دیگر موضوعات، همه چیز بستگی به این دارد که برجام چگونه اجرا خواهد شد. در مورد امنیت خلیج فارس این موضوعی است که می‌تواند بدون مداخلات خارجی، موضوع گفت‌وگو بین کشورهای منطقه باشد. امنیت منطقه می‌تواند به صورت جمعی مورد بحث قرار بگیرد.

 

ایتالیا همواره از شرکای تجاری اول ایران بوده است

عراقچی درباره مناسبات ایران و ایتالیا هم یادآور شد: ایران و ایتالیا همواره روابط خوبی داشته‌اند و بین آنها احترام متقابل وجود داشته است. ایتالیا همواره یکی از شرکای تجاری اول ایران بوده است. اگر تحریم‌ها برداشته شود، مناسبات اقتصادی فیمابین می‌تواند از سر گرفته شود.

 

وی افزود: اگر تحریم‌ها برداشته نشود، دو کشور می‌توانند در هر صورت مکانیسم‌هایی را برای تقویت روابط خود ایجاد کنند. در ارتباط با همکاری‌های سیاسی به عنوان مثال به حضور ایتالیا در بحث یمن اشاره می‌کنم که حضور کشور شما در آن در قالب گروه (E4) به دلیل اصرار ایران بوده است.

 

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->